Wat is re-integratie 2e spoor?

Uw casemanager van Defensie heeft met u gesproken over het inzetten van een 2e spoortraject. Op deze pagina vindt u alle informatie wat daarbij komt kijken en hoe wij u vanuit Calder Werkt zullen ondersteunen. 

Warme overdracht 

Na de aanmelding wordt er contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking. Dit is een gesprek op een locatie van Defensie. Uw casemanager, uzelf en de loopbaanadviseur stemmen af welke acties er al ondernomen zijn en hoe verder. Vervolgens volgt er een intake met u en de loopbaanadviseur, waarin we afspraken maken en het trajectplan voor u opstellen.

Intake

Tijdens de intake maakt u uitgebreid kennis met uw loopbaanadviseur, verwachtingen worden afgestemd en we kijken samen vooruit. Voorafgaand aan het intakegesprek maakt u thuis twee gevalideerde online testen uit onze testbibliotheek. De uitkomsten hiervan leveren, samen met uw achtergrond, de input voor het interview tijdens de intake om zo te komen tot een persoons- en competentieprofiel.

Lukt het u niet om de testen thuis te maken, dan hebben wij altijd een locatie dichtbij beschikbaar waar u terecht kunt.

Het traject

Het 2e-spoortraject van Calder Werkt bestaat uit de diverse onderdelen. Zo krijgt u een beter beeld wat u te wachten staat en wat u van ons kan verwachten. Middels onderstaande button vindt u alles over het traject, welke stappen we doorlopen en hoe Calder Werkt u ondersteunt. Meer informatie over het traject vindt u in onze flyer.

Lees hier meer over het traject

Begeleiding van Calder Werkt

Calder Werkt is altijd op zoek naar de kortste weg naar werk, omdat wij denken dat een mens zich beter voelt als hij of zij een baan heeft. Calder Werkt heeft daartoe alle expertise in huis: van arbeidsdeskundigen tot psychologen, loopbaanadviseurs en jobhunters. Hun enthousiasme, flexibiliteit en creativiteit helpen kandidaten nieuwe wegen te ontdekken en kansen te grijpen.

Onze begeleiding ontvangt u van één van onze ervaren loopbaancoaches die u bijstaat met raad en daad. Deze coach is tevens uw vaste aanspreekpunt gedurende uw gehele traject. Zo heeft u wekelijks contact met Calder Werkt met als doel een passende werkplek. Een goede klik is belangrijk voor het opbouwen van de vertrouwensband, wij houden dan ook zoveel mogelijk rekening met uw achtergrond en uw wensen.

Aanvullend op uw vaste loopbaanadviseur kunt u begeleiding krijgen van trainers, jobhunters, psychologen en arbeidsdeskundigen. Gedurende uw traject is er veel persoonlijk contact zowel fysiek als online, maar ook telefonisch of per mail. Ook is het mogelijk om (vaardigheids) trainingen op maat te volgen.

Calder Werkt helpt u bij het tweede spoor traject

De voordelen voor u op een rijtje.

  • U krijgt snel inzicht in kansen en mogelijkheden dankzij de inzet van onze eigen online diagnostische instrumenten.
  • Praktische en activerende coaching.
  • Creëren van een vertrouwensband met cliënt door middel van een huisbezoek.
  • Focus op werkhervatting en gedragsverandering.
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en detachering.
  • Zorgvuldige dossieropbouw vanuit activerende coaching, het goede gesprek en intensieve begeleiding. Dit voorkomt een loonsanctie.
  • Inzet van eigen arbeidsdeskundigen, psychologen en loopbaanadviseurs voor een optimaal resultaat.

Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over het traject, of wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.