Het doel van het 2e spoor traject is het vinden van een passende baan buiten Defensie. Dat is dan ook wat wij vanaf het eerste moment doen, op zoek naar ander werk. Wij gaan vervolgens samen met u aan de slag om een nieuwe baan te zoeken. Door onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en jarenlange ervaring in de begeleiding van werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bent u bij ons in goede handen. Wij begeleiden u resultaatgericht en op een professionele en persoonlijke manier.

Inhoud

Het traject bestaat onder meer uit:

De intake
Hier wordt het plan van aanpak en het trajectplan opgesteld. Na de aanmelding wordt er contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking. Dit is een gesprek op een locatie van Defensie. Uw casemanager, uzelf en de loopbaanadviseur stemmen af welke acties er al ondernomen zijn en hoe verder.

Wekelijks contact
Gedurende het volledig traject is er wekelijks contact. Dit gebeurt door middel van face to face gesprekken, telefonisch, via videobellen of de email. Wij brengen de kwaliteiten, potenties, motivatie en voorkeuren met u in kaart en maken afspraken over de acties richting de arbeidsmarkt. U krijgt individuele coaching en begeleiding. Daarnaast besteden we veel aandacht aan uw vitaliteit. Hoe vitaal bent u en welke activiteiten kunt u inzetten om vitaal de arbeidsmarkt te betreden? 

Leren omgaan met verandering
De loopbaanadviseur maakt gebruik van de zelfredzaamheidsmatrix en de methode van het oplossingsgericht werken. Op deze manier richt de loopbaanadviseur zich op het versterken van een positief zelfbeeld. 

Heroriënteren
Wij zetten op maat testen, trainingen en vragenlijsten in van TalentCompaz om u te ondersteunen bij de heroriëntatie naar ander passend werk. Passend bij uw interesses, capaciteiten en belastbaarheid.

Sollicitatietraining en begeleiding
Wij helpen u bij het solliciteren. Een brief opstellen en een CV maken, dit is voor de meeste werkzoekenden vaak lang geleden. Alle facetten van het hedendaags solliciteren passeren de revu: online solliciteren, vacatures zoeken op LinkedIn en andere vacaturebanken. Ook zullen we u begeleiden en matchen op een place & train werkplek buiten Defensie. Tevens ontvangt u ook coaching in het opbouwen van uren, belastbaarheid en uitbreiden van taken en werkzaamheden.

Arbeidsmarktverkenning
Bij het verkennen van de arbeidsmarkt hoort netwerken. Eerst een werkervaringsplaats om nieuwe taken te verkennen en een werkritme op te bouwen.

Nazorg
Met als doel een duurzame werkplek buiten Defensie

Onze methode

Resultaatgericht
We focussen ons op het eindresultaat: een andere baan voor u. Met de methodiek ‘Oplossingsgericht Werken’ richten we ons op het versterken van de motivatie.

Het goede gesprek
Onze coaches voeren steeds opnieuw “het goede gesprek” met u. Onze coach en u bouwen een vertrouwensband op, waarbij onze insteek gericht is op het voorbereiden en vinden van u passende baan. 

 

Calder Werkt helpt u bij het tweede spoor traject

De voordelen voor u op een rijtje.

  • U krijgt snel inzicht in kansen en mogelijkheden dankzij de inzet van onze eigen online diagnostische instrumenten.
  • Praktische en activerende coaching.
  • Creëren van een vertrouwensband met cliënt door middel van een huisbezoek.
  • Focus op werkhervatting en gedragsverandering.
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en detachering.
  • Zorgvuldige dossieropbouw vanuit activerende coaching, het goede gesprek en intensieve begeleiding. Dit voorkomt een loonsanctie.
  • Inzet van eigen arbeidsdeskundigen, psychologen en loopbaanadviseurs voor een optimaal resultaat.

Meer informatie vragen

Vragen?

Heeft u vragen over het traject, of wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.