Calder Werkt Talentcompaz MBO-scholenmarkt

In de regio Rotterdam organiseren wij in samenwerking met de decanen van de scholen in het voortgezet onderwijs in de regio, ieder jaar 6 keer de MBO-scholenmarkt. Met gemiddeld 800 bezoekers per markt, een groot succes! Leerlingen van het 3e en 4e leerjaar krijgen voorlichting over de studierichtingen binnen het mbo onderwijs en gaan in gesprek met de mbo instellingen in de regio Rotterdam en Drechtsteden.

Geel 6

De organisatie is volledig in handen van Calder Werkt Talentcompaz. Ieder jaar wordt opnieuw afstemming gezocht met de mbo scholen over de inhoud van de voorlichtingen en de keuzegids. Ook worden jaarlijks alle decanen van de scholen in het voortgezet onderwijs benaderd of en met hoeveel leerlingen ze gaan deelnemen en worden ze bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. 

Een goede voorbereiding is handig, daarom presenteren alle mbo scholen zich in de keuzegids die wij uitbrengen en lezen ze over alle richtingen die ze kunnen kiezen.

Op deze mbo-keuzemarkt krijgen de leerlingen samen met de ouders/ verzorgers voorlichting in verschillende rondes over mbo-studies en beroepen. Op de “markt” vinden ze volop informatie over scholen en erkende leerbedrijven.

Inloggen Scholenmarkt

 

Hier kan je inloggen als Decaan of als leerling wanneer je jouw inloggegevens hebt ontvangen. 

Inloggen

ROC (regionaal opleidingen centrum)
Young Readers University

ROC biedt een breed aanbod van opleidingen voor verschillende beroepssectoren. Voorbeelden zijn Albeda, Zadkine en Da Vinci College.

AOC (agrarisch opleidingscentrum)
Header Calder Werkt V5

AOC biedt een breed aanbod van opleidingen in de groene sector, zoals bijvoorbeeld hovenier. Voorbeelden zijn Lentiz en Yuverta.

Beroepscollege
Fakhri Labib Zhbgd4vykcu Unsplash

Verzorgt opleidingen voor een bijzonder beroepenveld, voor een speciale vakrichting, zoals het Grafisch Lyceum Rotterdam, het STC mbo college, het Hout- en Meubileringscollege en SVO vakopleiding food.


Ook bieden zij het leren in de praktijk aan. Leren en werken tegelijk. Dit doe je via de Beroeps Begeleidende Leerweg (bbl). Je werkt dan vanaf de eerste dag in een bedrijf en 1 of 2 dagen per week volg je lessen op school. Je verdient geld, maar krijgt geen studiefinanciering. Als het schooljaar start, moet je al een leerbaan hebben.

Ook nemen er een aantal leerwerkbedrijven deel aan de markt. Zij bieden leerwerktrajecten aan in verschillende sectoren:

Techniek
Elektro3
 • Bouwmensen ZHZ
 • Goflex (detacheringen in de techniek)
 • IWZH
 • Metalent
 • SIOM
 • Stream
 • IHC Merwede
 • Stedin
Zorg
Samsung Uk Ylu B7pcgpy Unsplash (1)
 • ASVZ
 • Rivas
Logistiek/Transport
Supermarkt Bezorger
 • Sectorinstituut Transport Logistiek (STL)
Agrologistiek
Istock 171578405
 • Dutch Fresh Port (Lentiz)

Studiegidsen

Voor elke mbo scholenmarkt stellen wij een volledige studiegids op. Deze wordt per nieuwe editie vernieuwd. Hieronder vind je de meest recente studiegidsen per scholenmarkt.

Depositphotos 14400511 L (1)

Rotterdam Noord
Male Student With Others Using Tablet
Rotterdam Zuid
A.Calder Istock 1391105410
Drechtsteden 1
Brooke Cagle Uhvrvdr7pg Unsplash
Drechtsteden 2
Good Faces Davjroc1lbm Unsplash