Traject Werkfit maken

“Werkfit maken” is een traject voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG) en Ziektewetuitkering van het UWV. Samen met jou brengen we je kwaliteiten en talenten in kaart, zodat duidelijk is wat jij nog nodig hebt om uiteindelijk (weer) aan het werk te gaan. Dan ga je daar samen met jouw vaste loopbaanadviseur aan werken, waarbij het belangrijk is dat jij steeds steviger in je schoenen komt te staan. Met als ultiem doel een leuke baan!

Werkfit

Inzicht krijgen

Wanneer je dit traject volgt bij Calder Werkt ga je samen met jouw loopbaanadviseur je talenten en kwaliteiten in kaart brengen, zodat duidelijk wordt wat jij nodig hebt om een baan te kunnen vinden die bij jou past.

Dit doe je door verschillende wetenschappelijk gevalideerde testen te maken en vragenlijsten in te vullen uit TalentCompaz, onze testbibliotheek. Welke dat zijn, is afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Te denken valt aan een competentietest, een persoonlijkheidsvragenlijst (Big Five), een leefgebiedentest en een interessetest.

Op basis van de uitkomsten voer je gesprekken met jouw vaste loopbaanadviseur. Zo brengen jullie helder in beeld wat jij nodig hebt en waar jij in het traject aan gaat werken om je doelen te bereiken.

Aan de slag

Vervolgens start je met je traject. Dit doe je soms individueel en soms in een groep. Voor bepaalde onderdelen is het namelijk goed om samen te werken of met anderen van gedachten te wisselen. Onderdelen als "Begeleiding bij sollicitatiegesprekken", "Netwerktraining", "Arbeidsmarktpositie", "Aanleren van structuur", "Assertiviteit", "De weg vinden naar instanties" en "Social media" komen bijvoorbeeld als vanzelfsprekend in de individuele begeleiding aan bod en tegelijkertijd zijn dit elementen die die zich bij uitstek lenen voor groepstraining. Het zijn immers ‘s thema's waarbij groepsdynamiek een duidelijke meerwaarde heeft.

Je loopbaanadviseur staat je altijd met raad en daad terzijde. Onze begeleiding focust op het versterken en ontwikkelen van het voeren van jouw eigen regie. De loopbaanadviseur werkt daarom met de methodiek van het Oplossingsgericht werken. Participatie in de samenleving, het "Werkfit maken“ is daarbij het doel.  De loopbaanadviseur gaat in zijn of haar ondersteuning uit van jouw talenten, waarbij jijzelf de regie (over) neemt. Onze methodiek sluit hier direct bij aan en zet het benutten van de talenten en het "leren doen" centraal.

Tijdens het traject kun je ook op snuffelstage of werkervaring opdoen, zodat je steeds beter zicht krijgt op wat je allemaal kunt en waar jouw kansen liggen op de huidige arbeidsmarkt. Pas als jij volledig werkfit bent en klaar om te solliciteren óf wellicht zelfs al een baan hebt gevonden nemen we afscheid van elkaar. Al kun je natuurlijk nog altijd contact opnemen met je loopbaanadviseur.

Ook scholing conform onze overeenkomst Scholing met het UWV behoort tot de mogelijkheden om jou voor te bereiden op een baan. Tijdens het traject kun je ook op snuffelstage of werkervaring opdoen, zodat je steeds beter zicht krijgt op wat je allemaal kunt en waar jouw kansen liggen op de huidige arbeidsmarkt.

Meer weten of wil je informatie van ons ontvangen?

Neem contact op