Voor het onderwijs

Aob Compaz zet als onderdeel van Calder Werkt al meer dan 50 jaar diagnostiek en expertise in voor scholen en leerlingen. Wij ondersteunen bij het uitstippelen van een schoolloopbaan en het beantwoorden van vragen over studiekeuze en zorg, van basisschool tot universiteit. Ons doel is om leerlingen samen met henzelf, hun ouders en/of docenten de best mogelijke kansen in het onderwijs te geven

Foto Aob Schoolbeleving

Wij zorgen voor een heldere en onpartijdige kijk op de mogelijkheden en talenten van een leerling, zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen.  Aob Compaz combineert onafhankelijk onderzoek en diagnostiek met persoonlijk advies!

Aob Compaz beschikt daarvoor over een eigen online testbibliotheek: TalentCompaz. TalentCompaz biedt op maat ondersteuning bij elk keuze- en begeleidingsmoment in de schoolperiode.

TalentCompaz biedt een testomgeving om keuze- en zorgvragen objectief en onafhankelijk te beantwoorden. Wij beschikken over tests die geschikt zijn en actueel genormeerd voor elk leerjaar (van groep 8 basisschool t/m klas 6 vwo en alles daartussen).

TalentCompaz is er voor onderwijsorganisaties, ouders, verzorgers, leerlingen en voor volwassenen met scholings- en loopbaanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met Aob Compaz 088 2701230 of stel je vraag via onderwijs@aob-compaz.nl.  

Soorten tests in TalentCompaz

 • Intelligentie en capaciteiten
 • Schoolvorderingen (taal, rekenen, Engels)
 • Studievaardigheden en leerstijlen
 • Interesse en studiekeuze
 • Persoonstype en studiekeuze (eindexamenactie)
 • Kwaliteiten en competenties
 • Leerproblemen, psychische belemmeringen
 • Instelling t.a.v. school en studeren
 • Intake- en toelatingstoetsen

Waarom Aob Compaz voor diagnostiek?

 • Online testen vanuit huis of school.
 • We zorgen voor een totaalbeeld van het ontwikkelpotentieel van een leerling.
 • We leveren workshops & handleidingen voor interpretatie van onderzoek.
 • Onze diagnostiek zorgt voor een objectief uitgangspunt.
 • Jarenlange ervaring.

Aob Compaz als onderdeel van Calder Werkt

In onderstaand overzicht vind je alle diensten die AOB Compaz aanbiedt ter ondersteuning, verbetering en ontwikkeling van het onderwijs in Nederland.

Mbo- en hbo-toelatingstoets
Group Young People Sitting Conference Together (1)

Je wilt een opleiding volgen in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs (mbo/hbo). En nu blijk je niet te voldoen aan de vooropleidingseisen op grond waarvan je direct toelaatbaar bent. In dat geval mag je een toelatingstoets doen om alsnog de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen.

Dyslexie
Header Calder Werkt V6

Dyslexie veroorzaakt leerproblemen. Er zijn mogelijkheden voor extra middelen voor voorzieningen en begeleiding voor kinderen die hier last van hebben. Ook zijn er behandelingsopties.

Perspectiefpeiling
Compare Fibre E5stz361jzg Unsplash

De Perspectiefpeiling van Aob Compaz geeft een compleet beeld van het ontwikkelpotentieel van een leerling. Het onderzoek bestaat uit verschillende testen, waarvan de testuitslagen in combinatie met de schoolresultaten inzicht bieden in de mogelijkheden van een leerling en ook in eventuele achterstanden of vertraging.


NIO
Pexels Pragyan Bezbaruah 1720186

De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO, Boom Uitgevers Amsterdam) is dé intelligentietest voor het basis- en voortgezet onderwijs. De NIO zorgt voor een onderbouwing van het (pre-)advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs op basis van de geteste intelligentie en potentie van de leerling.

Schoolbeleving
Pexels Julia M Cameron 4145354

De schoolbeleving vragenlijst (GSV) meet hoe een leerling sociaal emotioneel in zijn of haar vel zit. Het gaat om de beleving en waardering van verschillende aspecten die samenhangen met het school- en privéleven van de leerling. De GSV biedt inzicht in zijn of haar prestatiemotivatie, prestatiegedrag, schoolbeleving, sociaal gedrag, activiteit en spanningsgevoeligheid. 

Contact opnemen
Depositphotos 250399336 S 2019

Kunnen wij je verder helpen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem contact met ons op, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.