Studiekeuzeonderzoek

Tijdens de schoolperiode moet een leerling keuzes maken en voor veel leerlingen is dat lastig. Dit onderzoek is bedoeld voor scholieren en studenten die vragen hebben over hun studie- of beroepskeuze, zoals: Welke opleiding ga ik doen? Welke sector/profiel/leerweg past bij mij? Mijn huidige opleiding sluit niet aan, wat kan ik beter gaan doen?

Geel 6

Een studiekeuzeonderzoek kan ingezet worden als er hulp nodig is van een loopbaanadviseur om een goede keuze te kunnen maken.

Dat kan zijn:

  • als er een keuze gemaakt moet worden na de brugklas
  • als er een sector (VMBO) of een profiel (HAVO/VWO) gekozen moet worden
  • als er een keuze gemaakt moet worden voor verdere studie na het voortgezet onderwijs. 

Studeren vergt een hele investering, in tijd en moeite, maar ook in kosten. Met een studiekeuzeonderzoek van Aob Compaz krijgt u, uw zoon of dochter een professioneel advies.

Neem contact op

Informatie studiekeuzeonderzoek voor scholen

Elk jaar is er een groep leerlingen, die de studiekeuze niet rond krijgen. Voor deze leerlingen kent Aob Compaz het studiekeuzeonderzoek.

Aan de orde komen:

  • niveau / intelligentie en de opbouw daarvan
  • interesseonderzoek
  • persoonlijkheidsonderzoek

Dit onderzoek kan ook collectief afgenomen worden: de testafname kan dan als groep, op school, uitgevoerd worden. daardoor kunnen de kosten per leerling ook wat lager zijn. Daarna is er met elke leerling afzonderlijk een adviesgesprek. Een eindrapport wordt aan de school en aan de ouders/verzorgers gemaild. In veel gevallen weet een leerling na een dergelijk onderzoek vrij precies welke studie voor hem / haar passend zijn en in aanmerking komen. 

Informatie voor ouders / verzorgers / leerlingen

Het maken van een studiekeuze is lastig en wordt met het jaar lastiger. De keuzemogelijkheden zijn enorm en de investeringen, die u als ouder/verzorger in uw kind moet gaan doen, zijn enorm. Des te belangrijker is het dat uw kind (direct) een goede keuze maakt. 

Middels een studiekeuzeonderzoek van Aob Compaz wordt de studiekeuze van uw kind van een fundament voorzien doordat we gebruik maken van (psychologische) tests. Onze loopbaanadviseur zet al zijn kennis en kunde in om samen met uw kind de beste mogelijkheden op een rij te krijgen.  

Het studiekeuzeonderzoek  van Aob Compaz bestaat uit: 

  • onderzoek naar het niveau, de intelligentie van uw kind en de opbouw daarvan.
  • interesseonderzoek
  • persoonlijkheidsonderzoek.

Dit onderzoek kan ook online afgenomen worden: de testafname kan dan gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk bij ons op kantoor gedaan worden. Na het testgedeelte is er een adviesgesprek met uw kind. Een rapport met daarin de adviezen en de testuitslagen sluit het onderzoek af. In veel gevallen weet een leerling na een dergelijk onderzoek vrij precies welke studie voor hem / haar passend zijn en in aanmerking komen.