Studiekeuzeonderzoek

Tijdens de schoolperiode moet een leerling keuzes maken en voor veel leerlingen is dat lastig. Dit onderzoek is bedoeld voor scholieren en studenten die vragen hebben over hun studie- of beroepskeuze, zoals: Welke opleiding ga ik doen? Mijn huidige opleiding sluit niet aan, wat kan ik beter gaan doen?

Geel 6

Een studiekeuzeonderzoek kan ingezet worden als er hulp nodig is van een studiekeuzeadviseur om een goede keuze te kunnen maken voor verdere studie na het voortgezet onderwijs. Een studiekeuze onderzoek kan toegepast worden wanneer:

  • Er een keuze gemaakt moet worden na de brugklas
  • Er een sector (VMBO) of een profiel (HAVO/VWO) gekozen moet worden
  • Er een keuze gemaakt moet worden gemaakt voor verdere studie na het voortgezet onderwijs. 

Studeren vergt een hele investering, in tijd en moeite, maar ook in kosten. Met een studiekeuzeonderzoek van Calder Werkt TalentCompaz krijgt u, uw zoon of dochter een professioneel advies.

Neem contact op


Studiekeuzeonderzoek voor scholen

Elk jaar is er een groep leerlingen, die de studiekeuze niet rond krijgen. Voor deze leerlingen kent Calder Werkt TalentCompaz het studiekeuze onderzoek.

Aan de orde komen:

  • niveau / intelligentie en de opbouw daarvan
  • Interesseonderzoek
  • Persoonlijkheidsonderzoek

Dit onderzoek kan ook collectief afgenomen worden: de testafname kan dan als groep, op school, uitgevoerd worden. Daardoor kunnen de kosten per leerling ook wat lager zijn. Daarna is er met elke leerling afzonderlijk een adviesgesprek. Een eindrapport wordt aan de school en aan de ouders/verzorgers gemaild. In veel gevallen weet een leerling na een dergelijk onderzoek vrij precies welke studie ’s voor hem of haar passend zijn.


Informatie voor ouders, verzorgers en leerlingen

Het maken van een studiekeuze is lastig. De keuzemogelijkheden zijn enorm en de investeringen, die u als ouder/verzorger in uw kind moet gaan doen, groot. Des te belangrijker is het dat uw kind (direct) een goede keuze maakt. 

Middels een studiekeuze onderzoek van Calder Werkt TalentCompaz wordt de studiekeuze van uw kind van een fundament voorzien doordat we gebruik maken van (psychologische) tests. Onze studiekeuzeadviseur zet al zijn kennis en kunde in om samen met uw kind de beste mogelijkheden op een rij te krijgen.  

  • onderzoek naar het niveau, de intelligentie van uw kind en de opbouw daarvan.
  • Interesseonderzoek
  • Persoonlijkheidsonderzoek

Dit onderzoek kan ook online afgenomen worden: de testafname kan dan gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk bij ons op kantoor gedaan worden. Na het testgedeelte is er een adviesgesprek met uw kind. Een rapport met daarin de adviezen en de testuitslagen sluit het onderzoek af. In veel gevallen weet een leerling na een dergelijk onderzoek vrij precies welke studie ’s voor hem of haar passend zijn.