Defensie - tweede spoortraject

Met de casemanager vanuit Defensie heb je het gehad over de inzet van een tweede spoortraject. Op deze webpagina kun je alle informatie vinden over dat traject en over de manier waarop wij je vanuit Calder Werkt daarbij ondersteunen. Na aanmelding nemen wij contact op voor een eerste kennismaking met je loopbaanadviseur.

Defensie

Kennismaking en intake

Na uw aanmelding nemen we contact op voor een eerste kennismaking. Dit is een gesprek op locatie van Defensie. De casemanager, u en de begeleider van Calder Werkt stemmen af welke acties er al ondernomen zijn en hoe we verder gaan.

Vervolgens volgt een intake tussen u en de begeleider van Calder Werkt waarin we afspraken maken en het trajectplan opstellen.

Begeleiding van Calder Werkt

Bij Calder Werkt zijn we er van overtuigd dat een mens zich beter voelt als hij of zij een baan heeft. Daarom zullen wij er alles aan doen om een werkplek te vinden die bij u past. Wij hebben daartoe alle expertise in huis: van arbeidsdeskundigen tot psychologen en van loopbaanadviseurs tot jobhunters. Hun enthousiasme, flexibiliteit en creativiteit helpen u nieuwe wegen te ontdekken en kansen te grijpen.

De begeleiding krijgt u van één van onze ervaren begeleiders die u met raad en daad terzijde staat. Deze begeleider is ook je vaste aanspreekpunt in het traject.

Een goede klik tussen u en de begeleider van Calder Werkt is belangrijk voor het opbouwen van de vertrouwensband. Bij het maken van de match houden we daarom zoveel mogelijk rekening met uw achtergrond en wensen.

Aanvullend op de vaste begeleider kunt u in het traject begeleiding krijgen van trainers, jobhunters, psychologen en arbeidsdeskundigen. Gedurende het traject is er veel persoonlijk contact zowel fysiek als online, maar ook telefonisch of per mail. Ook is het mogelijk om (vaardigheids)trainingen op maat te volgen.

Meer weten of wilt u informatie van ons ontvangen?

Neem contact op 


Onze methode

Integrale aanpak
DEF18

Verlies van gezondheid en werk is één ding, maar als dit te lang duurt komen er nog veel meer problemen bij. Wij richten ons op alle leefdomeinen: financieel, sociaal en mentaal.

Resultaatgericht
DEF 2

Onze focus ligt op het eindresultaat: een baan binnen of buiten Defensie die past bij uw competenties en belastbaarheid.

Het goede gesprek
DEF 1

Onze begeleiders voeren steeds opnieuw “het goede gesprek”. We bouwen een vertrouwensband op, waarbij we ons richten op een passende baan voor u.


Het traject

Het tweede spoortraject van Calder Werkt bestaat uit diverse onderdelen die we hieronder beschrijven.

1. De intake
8 (1)

In de intake gaat u samen met uw begeleider van Calder Werkt uitgebreid in gesprek, zodat u elkaar goed leert kennen. In dit gesprek stemt u verwachtingen af en kijkt u samen vooruit.

2. Wekelijks contact
DEF12

Tijdens het traject is er wekelijks contact met uw begeleider van Calder Werkt. Dit kan face-to-face zijn, telefonisch, beeldbellen of per email. Uw begeleider brengt samen met u, uw kwaliteiten, potenties, motivatie en voorkeuren in kaart. In de gesprekken is veel ruimte voor evaluatie en reflectie. Aan het eind van elke afspraak maakt u samen afspraken over acties richting werk. 

3. Leren omgaan met verandering
DEF3

De begeleider van Calder Werkt maakt in de begeleiding gebruik van de methode van het oplossingsgericht werken. Op deze manier richt uw begeleider zich op eigen regie en het versterken van een positief zelfbeeld.

4. Heroriënteren
DEF6

Wij zetten op maat testen en vragenlijsten in van TalentCompaz om u te ondersteunen bij de heroriëntatie naar ander passend werk.

5. Sollicitatietraining en begeleiding
DEF22

Wij helpen u bij het solliciteren. Een brief opstellen en een CV maken, dit is voor de meeste werkzoekenden vaak lang geleden. Alle facetten van het hedendaags solliciteren passeren de revue: online solliciteren, vacatures zoeken op LinkedIn en andere vacaturebanken.

6. Arbeidsmarktverkenning
DEF14

Bij het verkennen van de arbeidsmarkt hoort netwerken. U brengt uw netwerk in kaart en leert hoe dit netwerk uit te breiden en te onderhouden. Arbeidsmarktverkenning kan ook bestaan uit het interviewen van iemand in een bepaalde functie, een bedrijfsbezoek, een snuffelstage of een werkervaringsplaats.