Het 2e spoortraject start in ieder geval bij de start van het 2e ziektejaar (week 53). In het 1e ziektejaar (vanaf week 8) bent u als werkgever verplicht te onderzoeken of uw werknemer terug kan naar het eigen werk eventueel met aanpassingen, of naar ander werk binnen uw organisatie. Dat noemen we het 1e spoor traject.

Tijdens de re-integratie moet een re-integratieverslag gemaakt worden (RIV). Aan de hand van het RIV kijkt het UWV aan het einde van het 2e ziektejaar (bij 104 weken) of de werkgever voldoende heeft gedaan aan de re-integratie van de werknemer. Het gaat er niet om of de werknemer daadwerkelijk weer aan het werk is, maar wel of de werkgever er alles aan heeft gedaan om de zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Het 1e spoor stopt niet bij aanvang van het 2e ziektejaar. De werkgever is tot einde wachttijd (104 weken) verplicht te blijven zoeken naar passend werk bij de eigen organisatie.  

Lees hier hoe u een loonsanctie voorkomt

Lees hier meer over het traject

Lees hier meer over het 2e spoor

 

Calder Werkt helpt u bij het tweede spoor traject

De voordelen voor u op een rijtje.

  • U krijgt snel inzicht in kansen en mogelijkheden dankzij de inzet van onze eigen online diagnostische instrumenten.
  • Praktische en activerende coaching.
  • Creëren van een vertrouwensband met cliënt door middel van een huisbezoek.
  • Focus op werkhervatting en gedragsverandering.
  • Inzet van werkervaringsplaatsen en detachering.
  • Zorgvuldige dossieropbouw vanuit activerende coaching, het goede gesprek en intensieve begeleiding. Dit voorkomt een loonsanctie.
  • Inzet van eigen arbeidsdeskundigen, psychologen en loopbaanadviseurs voor een optimaal resultaat.

Vraag een offerte aan

Vragen?

Heeft u vragen over het traject, of wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.